painting inspiration margin alexander coen van ham

Een berichtje uit New York: ‘Beste Coen, Mag ik me voor mijn muziek laten inspireren door jouw schilderij? Dat vroeg Margin Alexander, een bekende Amerikaanse componist en pianist. Zoals ik vaak beelden krijg bij muziek en verhalen, werkt het voor deze componist andersom: hij hoort muziek bij beelden die hem beroeren. Het werk waar hij deze muziek op heeft gebaseerd komt uit de serie ‘light and dark side’.

 

Iedereen heeft een duistere en een lichte zijde. Net als de maan soms vol in het licht van de zon staat en soms in duister gehuld is. Het tonen van deze emoties tijdens een modelsessie levert ander werk op. Zo krijgen licht en donker een verrassende uitwerking, die voor ieder model een eigen kleurenpalet toont. Zon en maan in balans of een eeuwigdurende dans. Welke kant wil jij verder ontdekken en ontwikkelen?

‘My life mission is to get my inner musical fountain pour all over people’s hearts”
Margin Alexander

Laat je met deze clip drie minuten onderdompelen in zijn wereld, zijn muziek in je hoofd en het schilderij in gedachten.

 

coen van ham painting schilderij koen van ham corn