Deze serie schilderijen is ontstaan in een tijd waarin de vanzelfsprekendheid van lichamelijk contact heeft plaatsgemaakt voor de noodzaak om naar binnen te gaan. Hoe kun je in die beperking je eigen ruimte voelen en de nabijheid tot anderen verbeelden?

Ik onderzoek in deze werken de interne leefwereld van creatieve collega’s die veel voor me betekenen: Remy Neumann, Tom Boekema, Michel Gallus, Conor Thomas Doherty en Rik Verhalle.

Deze kunstwerken zijn nu klaar om de wereld in te trekken en een landingsplek te vinden in ‘outer space’. Misschien wel bij jou. Omdat vandaag de dag nog veel virtueel is, zie je vanuit je luie stoel hier deze online expositie.

Het zou mooi zijn wanneer deze tentoonstelling ergens een keer live te zien zou zijn, maar dat volgt wellicht later. Mocht je een plek weten: laat het me weten 🙂

major tom coen van ham