tuin pastorie hoogstraat eindhoven

Vanmorgen was ik vroeg bij mijn atelier in de pastorie. Met zin en een heerlijke espresso begin ik aan de dag. Deze blik op de tuin wil ik toch even met je delen. Met zoveel inspiratie wordt schilderen wel heel lekker. De pastorie isĀ een prachtig neo-gotisch gebouw van begin vorige eeuw (1909) in Eindhoven, stadsdeel Gestel. Het gebouw hoort bij de Sint Lambertuskerk en is ontworpen door architect Wolter te Riele.

pastorie eindhoven coen van ham atelier tuin

Hij was een leerling van de beroemde architect Cuypers die onder andere het Rijksmuseum en de Eindhovense Catharinakerk heeft ontworpen. Dit gebouw doet al bijna vijf jaar dienst als inspirerende werkomgeving voor bedrijven uit de creatieve zakelijke dienstverlening.

zonneharp tuin pastorie eindhoven

De Pastorie onderscheidt zich van een gewone bedrijfsverzamelgebouwen door de dromerige en sfeervolle werkruimtes, met daaromheen een prachtige parkachtige tuin. Samen met de Stichting SintLambertus zorgen we er voor dat dit monumentaal erfgoed in stand blijft, door er in te werken, aan bij te dragen en de omgeving mooier te maken. Sterker nog: het gebouw blijft zo een levendig onderdeel van de buurt Gestel.

gevelsteen pastorie eindhoven coen van ham

Geef een reactie