paintings coenvanham eindhoven the netherlands

‘Wie het werk van Coen van Ham bekijkt waant zich in een kleurrijke wereld waar figuratieve vormen worden afgewisseld met een gedurfde abstracte beeldtaal. De spanning tussen deze twee werelden houdt de kijker in zijn greep en verveelt geen moment. Coens werk doet denken aan onder andere Francis Bacon en Cecily Brown maar is meer dan voldoende origineel om me benieuwd te laten zijn naar het vervolg.’

Deze reactie die ik op mijn werk ontving van Thomas van Deelen. Hij raakt me. Hoe mooi is het als iemand je werk als kunstschilder onder woorden kan brengen. Te vertellen wat je zelf alleen maar kan vormen, kan creëren, kan schilderen. Thomas is een begaafd illustrator die ik jaren terug lesgaf op SintLucas in Boxtel. Daar komen fijne mensen vandaan 😉