logo tentoonstelling coen van ham after the eighth day hugo tieleman

Uitgesteld in verband met de huidige situatie… Nieuwe datum: van zaterdag 9 t/m maandag 18 april 2022 ben je welkom op de duo-expositie ‘after the eighth day’. Reflecterend op de nieuwe tijd die komen gaat.

De achtste dag staat voor eeuwigheid en een nieuw begin. De vraag is: zijn we nu definitief ontdaan van bestaande denkbeelden en vergeten gewoontes? Voelen we ons verbonden met de ander, de natuur, de wereld en onszelf?

Na tijden van angst, verwijdering en contrast ontstaat een nieuwe tijd. Sprankelend, spannend en verlangend.

Meer informatie? www.artconnections.nl

schilderij hugo tieleman

rondleiding en workshop
Bij deze expositie geven we ook VIP-rondleidingen. Voor je bedrijf, schoolklas, vriendengroep, kunstclub of organisatie. We starten de rondleiding na koffie en iets lekkers. Daarna ga je reflecteren op jouw toekomst of die van je organisatie. We sluiten af met een discussie en een drankje. Vraag gerust om meer informatie.

schilderij coen van ham

over de expositie
De expressionistische schilders Hugo Tieleman en Coen van Ham tonen in hun eerste gezamenlijke presentatie hun laatste werken.

Hugo richt hierbij zijn blik op de natuur, landschap en de menselijke invloed daarop. Kijk je naar Coen’s werk, dan ervaar je de innerlijke mens met zijn angsten, gevoelens en verlangens. In de expositie ontdek je zo jouw eigen toekomstbeeld waarin mens en natuur op elkaar reageren.

Hugo toont zowel grote doeken als kleine werken op papier. Coen toont een panoramisch werk van zestien meter en werken uit de teruggetrokken tijd: ‘inner identity’. Speciaal voor deze expositie schreef kunsthistoricus Rebecca Nelemans een reflectie op het werk van beide kunstenaars.

hugo tieleman

Hugo Tieleman
In zijn schilderijen onderzoekt Hugo Tieleman (1982) het contrast op tussen de natuur en de invloed van de mens daarop. Hij ziet zijn werken niet als een aanklacht, maar wil de interactie tussen mens en natuur laten zien.

coen van ham
De menselijke ontmoeting staat in het werk van multitalent Coen van Ham (1971) centraal. Hij onderzoekt daarbij het fysieke lichaam en de psyche. Zo ontstaan gelaagde schilderijen vanuit emoties, context en waarden.

coen van ham

openingstijden
9 t/m 18 april 2022
elke dag van 13:00-17:00 uur, maandag 11 april gesloten, entree gratis.

kruisruimte eindhoven expositie tentoonstelling coen van ham

locatie

de kruisruimte
Generaal Bothastraat 7E
5642 NJ Eindhoven
gratis parkeren
buslijn 5

Deze expositie wordt mede mogelijk gemaakt door Stichting Cultuur Eindhoven en De Kruisruimte